Nu arbetar över 10 000 anställda på Amazon med AI-assistenten Alexa och de smarta högtalarna Echo, rapporterar Wall Street Journal.

I september förra året låg siffran på 5 000 anställda. Det betyder att AI-satsningen växer mer än företaget i övrigt. Totalt har antalet anställda på Amazon vuxit med 13 procent under året och ligger nu på 600 000.

Under året har Amazon också expanderat de tjänster man erbjuder med AI-assistent – som Echo Auto för bilar och en mikrovågsugn med Alexa.

Dave Limp, chef för Amazon Devices, ser också en mängd andra användningsområden framåt, exempelvis på hotellrum där den virtuella assistenten kan hjälpa till med att öppna och stänga persienner, sätta väckarklockan och beställa rumsservice.

Däremot har Alexa inte börjat användas på allvar för det syfte assistenten verkligen togs fram – nämligen för att hjälpa till med shopping, enligt Recode. De flesta undersökningar visar att endast 20 procent av de som använder sig av Alexa och Echo någonsin använt dem för att utföra ett köp.

Läs också: 
Amazons Alexa for Business öppnar för tredjeparts-enheter
Smarta hem har blivit big business – så dramatiskt ökar försäljningen