Facebooks vd Mark Zuckerberg har beordrat alla höga chefer på Facebook att använda en mobiltelefon med operativsystemet Android. Anledningen ska vara att Android är det mobila operativsystem som har flest antal användare i världen, men New York Times rapporterar att beslutet kom kort efter det att Apples vd Tim Cook hade riktat kritik mot Facebook i en intervju på tv-kanalen MSNBC.

Tim Cooks kritik gick ut på att Facebook är ett företag som använder din personliga integritet som en handelsvara och levererades i samband med att den stora Cambridge Analytica-skandalen rullades upp i mars. Enligt The Verge konstaterade Cook också att han personligen hade sett till att inte hamna i samma situation som Mark Zuckerberg, en kommentar som Facebookchefen inte alls verkade uppskatta.

Oavsett om Zuckerbergs beslut att gå över till Android beror på en träta med Tim Cook eller inte så är det ett vettigt beslut rent affärsmässigt. Även om Iphone dominerar på den amerikanska marknaden så är Android klart störst sett till hela världen. Men om det är så vidare klokt att helt strunta i IOS kan verkligen diskuteras.

Läs också:
Ny skadlig kod sprider sig genom Facebook Messenger
Bötessmäll på 14 miljarder hotar Facebook efter hacket