Det säger Joakim Harging, som är vd på det svenska bolaget Netnordic Communication. Med ett förflutet som försäljningschef på TDC Sverige är det en bekant marknad som nu väntar.

Själv följde han med till Tele2 när operatören köpte svenska TDC, men i somras tog han klivet över till Netnordic, där han ska utmana sina gamla kollegor och de övriga operatörerna.

– Det har skett en konsolidering där operatörerna tagit en större del av kakan. Det är många som har blivit uppköpta av operatörer, och det är bra för oss, då kan vi vara den oberoende leverantören, säger han.

Utöver att TDC köpts av Tele2 har Network Services köpts av Telenor och DGC har slagits ihop med Candidator. Dessutom har Telia i allt högre grad tagit kommandot över Cygate.

Netnordic ägs sedan 2017 av riskkapitalbolaget Norvestor, och det är främst efter deras inträde som bolaget har lagt i en ny växel. I dagsläget har bolaget omkring 300 anställda i Norden med en omsättning runt 1 miljard kronor. Hemma i Norge har man köpt Ipnett 2016 och Intellecom 2017, och enligt bolaget har det gett bra resultat. Nu vill man göra en liknande resa i Sverige, där man idag har 70 anställda och en omsättning på ungefär 300 miljoner kronor.

– Det var därför jag hoppade på. Den svenska marknaden är ungefär dubbelt så stor som den norska. Det första svenska förvärvet gjorde vi nyligen. Efftel är ett cloudbolag inom telefoni. Och vi kommer att fortsätta göra förvärv inom telefoni, nätverk eller säkerhet, säger Joakim Harging.

Och redan idag presenterar man alltså nästa förvärv. Det är säkerhetsbolaget Radpoint med 40 anställda, en omsättning runt 200 miljoner kronor, och med representation på fyra orter i Sverige: Stockholm, Göteborg, Jönköping och Umeå.

– Det är ett bolag som är jätteduktigt inom it-säkerhet, inte minst nätverkssäkerhet. Framför allt Palo Alto, där de har blivit årets partner nio år i rad. De har vuxit kraftigt under de senaste åren, och eftersom de är starka på nätverk och vi kommer från andra hållet så det blir en väldigt bra match. Säkerhet är ett område som växer snabbt så Radpoint kommer att bli en mycket central och viktig del för oss, säger Joakim Harging, som säger att det också skapar en bra plattform för nästa steg.

Det kommer att bli fler förvärv i Sverige alltså?

– Vi ska fortsätta växa så det tror jag säkert att det blir.

Radpoint har ägts av ett antal medarbetare och samtliga aktieägare investerar i samband med förvärvet i Netnordic.

– Genom att bli en central del av Netnordic ser vi stora möjligheter att i en nordisk plattform ta nästa steg i vår utveckling. I det nya bolaget bibehåller vi Radpoints kärnvärden med fokus på de utvalda innovationsteknologier som vi är bäst på, och därigenom säkras kvalitet i våra kundleveranser, kommenterar Radpoints vd Fredrik Hökegård förvärvet.

Läs också: 
Nu hoppar tungviktarna Telia och Ericsson på Umeås stora 5g-test
Kritvitt tema på väg till Windows 10