SAP:s produkt Sports One hjälper idrottsklubbar och organisationer att digitalisera sin verksamhet genom att koordinera administration, samt uppgifter från träning och lagledning till scouting och medicinska analyser. Den nya molnbaserade, integrerade plattformen fungerar även i mobilen, och med tjänsten kan nu Malmö Redhawks integrera alla idrottsdata och utifrån det få insikter och göra analyser.

– Vårt otvetydiga fokus är att vara bäst på spelarutveckling. Kompetensen och arbetsmetodiken i klubbens sportteam är redan på toppnivå och bygger på professionalism, tålamod och långsiktighet. Med SAP Sports One spetsar vi till verksamheten ytterligare med innovation och nytänkande samtidigt som vi tänker långsiktigt genom att säkerställa att den samlade kunskapen och informationen finns kvar i klubben över tid, säger Jens Hemström, affärsutvecklingschef och ansvarig för SAP Sports One på Malmö Redhawks.

– Vi är glada att Redhawks har valt Capgemini och SAP för att implementera en helt ny digital plattform för prestationsförbättring. Detta är den första av flera sportimplementeringar med SAP. Vi är mycket stolta över att SAP har valt oss som partner för Sports One-implementeringar i framtiden, säger Fredrik Hedlund, ansvarig för Business Solutions på Capgemini.

– När SAP lanserade SAP Sports One 2015 var ishockey en av de första idrotterna som såg stora fördelar med en smart och enkel lösning, som ger nödvändiga analyser. Vi älskar den entusiasm laget och personalen i Malmö Redhawks visar den här digitala resan, och vi är stolta över att få stötta dem framåt, säger John Gunnarson, ansvarig för SME Business hos SAP Svenska, som själv är såväl hockeysupporter som utövare.

Läs också: 
Dataanalys avgjorde vilka som får representera Tre Kronor i World Cup
Här är årets vinnare av IT-SM i fotboll