Lagom till Black Friday och julhandeln öppnar Elgiganten nytt. I handelsområdet Överby Västra i Trollhättan ligger den senaste invigningen, och butiken blir den andra i landet, efter Täby, att utformas efter det nya butikskoncept som tidigare i år belönades med titeln Årets Omniupplevelse 2018 av Svensk Handel.

”Butiksmiljön sätter en ny standard för hemelektronikhandeln och lockar till upplevelser med mängder av demonstrationspunkter. Digital teknik utnyttjas genomgående”, och ”Här kommer kunden nära omnikanalvisionen att kunna välja, var, när och hur hen vill handla”, skrev Svensk Handel i sin motivering till utmärkelsen.

– Vi vill vara lättillgängliga och ser hela tiden över möjligheten att förenkla och förbättra kundupplevelsen i våra varuhus. I det nya konceptvaruhuset kan vi erbjuda kunderna ett betydligt bredare sortiment att välja mellan, men också en ännu bättre service och kundupplevelse på alla plan med hjälp av smarta, digitala lösningar, säger Elgigantens vd Niclas Eriksson.

Vad innebär då konceptet? Det handlar om allt från digitala prislappar, som ska frigöra tid för de anställda, till digitala skärmar där kunderna kan beställa från kedjans utökade sortiment med över 20 000 artiklar. Det går även att välja om man vill få sin produkt levererad till butiken, eller direkt hem.

Och de kunder som beställer produkter på nätet via Click & Collect-tjänsten ska slippa stå i kö till ett utlämningsställe. Istället får de gå till ett speciellt skåp som öppnas med en kod som kunden får skickad till sig vid beställningen.

Niclas Eriksson lyfter även fram några av de områden man valt att fokusera lte extra på i den nya butiken.

– Gaming, kök och företagsaffären är våra snabbast växande affärsområden och därför lägger vi extra fokus på dessa när vi utformar våra nya varuhus. Något som blir allt viktigare för kunderna är också möjligheten till installation, service och support av deras vitvaror och hemelektronik, och det kan vi erbjuda både i hemmet och i vårt nya knowhow-center i varuhuset, säger han.

Läs också:
Kritvitt tema på väg till Windows 10
Malmö Redhawks blir först ut med SAP:s datahockey