Cristie Nordic är ett svenskt bolag som fokuserar på datatillgänglighet för de företag som har egna datacenter. Omsättningen ligger runt 30 miljoner kronor, och man har kontor i Sverige, Norge, Danmark och Tyskland, varifrån man byggt en kund- och partnerbas i Norden, Dach-regionen samt Polen. Bolagets vanligaste uppdrag är att hantera, skydda och lagra data med fokus på tillgänglighet och tillförlitlig återställning i alla typer av miljöer.

På Pedab uppger man att förvärvet ska stärka erbjudandet till partner och kunder inom områdena datatillgänglighet, lagring och backup. Cristie Nordic går in i Pedab från och med den 26 november och kommer att fortsätta verka under eget namn och sitta kvar i sina lokaler i Kista tills vidare.

– Med hjälp av Pedabs organisation kan vi öka tillgängligheten till våra kunder. Vi ser också stora möjligheter till att öka vår tillväxt genom tillgången av en bredare kundbas via Pedabs ekosystem av partner, leverantörer och kunder. Jag är glad att Pedab blir ny ägare då vi har en samsyn i att genom partnerskap skapa lösningar anpassade för kundens utmaningar och på så sätt addera värde, säger Karin Österman, vd på Cristie Nordic.

– Vi ser ett ökat behov på marknaden av att göra komplexa lösningar tillgängliga på ett enkelt sätt. I och med förvärvet av Cristie Nordic kan vi erbjuda våra partner och kunder en lösning där minimal eller ingen handpåläggning krävs. Cristie Nordic passar väl in i vår tillväxtsatsning gällande lösningar och geografi och vi kan tillsammans erbjuda marknaden ett riktigt bra erbjudande kring datatillgänglighet, lagring och backuphantering, säger Pedab Groups vd Jesper Bartholdson.

Läs också:
Därför plockar Google in Mojangs cto – här är veckans chefer
Lagom till Black Friday – Elgiganten fortsätter satsa på omnibutiker