I somras meddelade Björn Ivroth att han ämnar lämna Evry för att gå i pension. Beskedet då var att han räknade med att vara kvar ett drygt år till. Idag är det dock klart att den norsksvenska konsultjätten hittat hans ersättare.

Det blir Per Hove som med omedelbar verkan tar över som koncernchef. Precis som sin företrädare började han på Evry 2015, först som säljchef och därefter koncerndirektör och chef för Digital Platform Services, som är den enhet som ansvarar för Evrys totala leveranser. Och sedan juni 2018 har han varit Norge-vd på Evry. Han har även ett förflutet som Norgechef på Oracle och HCL.

Den nya Evry-vd:n säger att branschen aldrig har varit så spännande som nu.

– Ny teknik och disruptiva modeller förändrar den dagliga verkligheten för både företag och privatpersoner. Jag ser fram emot att bygga ett Evry som tillsammans med kunderna arbetar för att förstå vad som ligger bakom dessa stora förändringar och hur de kan använda ny teknik så som artificiell intelligens och robotik på bästa sätt för att skapa fördelar för sina verksamheter och kunder, säger Per Hove.

Björn Ivroth gör som han tidigare meddelat, det vill säga går i pension när Evry har gjort klart med en ersättare. Han kommer att vara kvar som rådgivare fram till nyår men sedan ska han bli en aktiv pensionär. Och han säger att han är mycket nöjd med sin efterträdare.

– Att jag nu lämnar företaget är planerat. Jag är mycket tacksam för den resa och det lagarbete jag har varit en del av för att göra Evry till Nordens ledande it-leverantör. Jag önskar Hove och resten av företaget lycka till framöver, säger Björn Ivroth.

– Med över 20 års erfarenhet från flertalet teknik- och it-företag har Hove stor expertis inom digital transformation och förändringsledning. I Hove ser vi en person med djup insikt och ett starkt engagemang i hur Evry kan bidra till digitalisering och modernisering av nordiska företag, banker och andra organisationer. I Hove får Evry en koncernchef som har lång erfarenhet av att hantera kunskapsföretag och ett starkt fokus på att förbättra kundtillfredsställelse och resultat genom tydligt ledarskap, säger Evrys styrelseordförande Göran Lindahl om bytet av koncernchef.

Läs också:
Evry vill öka trycket i Sverige: ”Finns möjlighet att växa”
Svenska Furhat tar nästa kliv – nu börjar den sociala roboten sälja