Aleris Sjukvård har tecknat ett treårigt avtal med Atea. Avtalet gäller it-drift av ett trettiotal infrastruktur­tjänster, och det initiala värdet uppgår till cirka 60 miljoner kronor. Det finns även option till en förlängning med i kontraktet.

– Tillsammans ser vi fram emot att ta vår it-miljö till nästa nivå. Ateas stora erfarenhet av vårdsektorn var en viktig faktor i valet av it-partner. Med tanke på att vi finns över hela landet är det en styrka med en strategisk it-partner som också gör det, säger Katarina Hambraeus Johansson, it-chef på Aleris Sjukvård, om valet av driftpartner.

Flytten från Aleris nuvarande leverantör har redan påbörjats och kommer att fullföljas de kommande sex månaderna. Förutom it-drift och tjänster kopplade till it-verksamheten kommer Atea även att stötta Aleris Sjukvård i den digitala utvecklingen av vården, som rådgivare och partner.

Linus Wallin
Linus Wallin, Atea.

– Det sker en spännande förflyttning inom hälsa- och sjukvård där digital utveckling blir centralt för att lösa utmaningar. Det är roligt att vi har fått förtroende från Aleris Sjukvård att stötta dem med våra kompetenser kring it-miljö och kunna bistå med vidareutveckling av vården, säger Linus Wallin, chef för Region Stockholm på Atea.

Läs också:
Nu görs Microsofts Hololens redo för strid – bokstavligt talat
Grönt ljus för miljardkontraktet – nu börjar Västra Götaland att införa nytt it-stöd i vården