Många cio:er tycker att deras jobb är det mest spännande som finns och motiveras av dynamiken och möjligheten att driva innovation och digital transformation. Men självklart finns en del som leker med idén att ta nästa steg och bli vd.

Vår systertidning CIO Asia har tittat närmare på vad som talar till cio:ernas fördel och vad som krävs för att de ska ta hem vd-posten.

Är teknikkompetens en fördel?

Jerzy Szlosarek gick från rollen som teknikchef till vd på den globala nätoperatören Epsilon och han är övertygad om att det var till hjälp när han tog klivet.

– Min bakgrund har varit en hjälp för mig att nå hit eftersom jag ägnat större delen av mina 20 år inom telekom, nätverk och teknik åt att bygga produkter och tjänster för att hantera de tekniska problemen på marknaden.

Samtidigt innebär jobbytet ett nytt sätt att se saker.

– Att flytta till vd-posten handlar om att få ett 360-gradersperspektiv. Alltid se på situationen objektivt, ta ett steg tillbaka och se på situationen i 360 grader, titta på den från alla vinklar.

På företag som arbetar med molnlösningar, som hans eget, finns personer som har teknisk kompetens och förmåga att tänka nytt och ta fram nya lösningar vilket inte alla finanschefer eller operativa chefer kan.

– Ledarskap i toppen måste handla om att driva affärsstrategin. Ha en vision, kommunicera om affärsstrategin, bygga en kultur runt det och förstå vart vi är på väg i samhället – var gränserna finns och om det finns några gränser, säger Jerzy Szlosarek.

Vilka egenskaper krävs?

Förmåga att leda är den viktigaste egenskapen som krävs för att bli vd. Det anser Alan Mumby, som rekryterat toppchefer i över 20 år.

– Vd:n måste vara en ledare. Cio:er måste också vara ledare ­– de som inte är bra ledare misslyckas. Så framgångsrika cio:er har den egenskapen, säger han.

Nummer två på hans lista är att man måste vara en god strateg. Medan cio:er informerar olika intressenter om strategin som bestämts av affärsverksamheten så är det vd:n som själv stakar ut riktningen för hela företaget.

Genom att delta på möten på hög nivå och samarbeta med kolleger inom affärsdelen så kan cio:er bli bättre på att förstå hur affärsstrategin sätts och bli mer van vid affärsjargongen.

Och den cio som vill bli vd behöver också vara beredd att ta på sig fler ansvarsområden. Styrelser uppskattar den som går ur sin bekvämlighetszon och går in på nya territorier även där det är riskfyllt.

Nödvändigt att ha visioner

Jerzy Szlosarek framhåller att en framgångsrik vd måste förstå teknikens roll i dagens ekonomi, det som cio:er och andra teknikchefer har full koll på.

Finanschefer och operativa chefer är ofta närmare allierade till vd:n och är det är där konkurrensen finns. Och även om de är starka ledningspersoner så tycker han att det också är viktigt att få in nya tankesätt i vd-rummet.

– Vision, strategi och riktningen in i framtiden: det behövs visionärer i toppen.

Han råder också den som aspirerar på vd-jobbet att förstå att i dagens värld är kunden kung och kundupplevelsen står i centrum.

­– Fokusera alltid på kunden och resultatet.

Läs också: 
Är du en dålig chef? Det kan bero på att du är för smart
Bortvald i rekryteringen? Kanske inte om en robot får bestämma