Triss i nya chefer på PTS

Post- och telestyrelsen, PTS, har gjort en omorganisation. Resultatet håller nu på att visa sig i form av den organisation som sjösätts den 1 mars. Den kommer att bestå av de tre divisionerna myndighetsstöd, marknadsutveckling och samhällsbehov. Nu är det även klart vilka som leder de nya verksamheterna.

Tove Friberg blir chef för divisionen för myndighetsstöd. Hon kommer närmast från Finansinspektionen där hon är chef för verksamhetsområde administration och ingår i myndighetens ledningsgrupp. Tove har även varit planeringschef på Utrikesdepartementet och ekonomi- och planeringschef på Migrationsverket.

Björn Blondell blir chef för divisionen för marknadsutveckling. Han kommer närmast från Migrationsverket, där han är chef för sektionen metod och analys på kvalitetsavdelningen. Björn har även lett verksamhetsutvecklingen på FMV, varit konsultchef på Sigma Solutions och haft flera olika chefstjänster på Ericsson.

Catarina Wretman
Catarina Wretman.

Catarina Wretman blir chef för divisionen för samhällsbehov. Catarina har arbetat på PTS sedan 1992 i olika ledande roller, bland annat som chef för både frekvens- och spektrumavdelningen, divisionschef för område elektronisk kommunikation, stabschef, ställföreträdande gd och tillförordnad gd.

– Med dessa kompetenta och erfarna personer i vår ledningsgrupp får vi goda förutsättningar att utveckla den centrala, strategiska styrningen av myndigheten och skapa en ännu mer effektiv organisation, säger PTS generaldirektör Dan Sjöblom.

Ska sälja in nya fiberjätten

Fredrik Strandlund.
Fredrik Strandlund.

Amerikanska GTT förvärvade i våras Interoute och nu har den nya fiberjätten utsett Fredrik Strandlund till chef för den svenska och finska försäljningsverksamheten. Han började den 1 november och hämtas från rollen som chef for GTT:s operationella verksamhet i Norden. Innan dess har han bland annat varit teknikchef på Cygate och it-chef på Spendrups och Västerås stad.

– Fredrik har ett fantastiskt kunnande och med hans erfarenheter som både cto och cio har han en unik förståelse för kundernas utmaningar, något som vi ser kommer kunna bidra till att ge våra kunder ännu bättre lösningar och mer värde, säger GTT:s Nordenchef Søren Wiinholt Petersen.

– GTT har en tydlig vision om att hjälpa företag och organisationer att koppla ihop människor över hela organisationer, runt om i världen och till alla applikationer i molnet, något som jag verkligen brinner för. Det är spännande att arbeta i en verksamhet som inte bara ligger i framkant tekniskt när det gäller bland annat sd-wan, utan också har så starkt fokus på enkelhet och snabbhet för kunderna, och verkligen kan leverera utifrån dessa värdeord, säger Fredrik Strandlund.

Han bygger på Interxion

Torbjörn Jönsson.
Torbjörn Jönsson.

Datacenterföretaget Interxion har anställt Torbjörn Jönsson som nordisk projektchef. Den nya rollen har instiftats för att möta den kraftiga och snabba tillväxten på den nordiska datacentermarknaden.

Torbjörn Jönsson kommer att ansvara för all expansion av Interxions datacenter i Stockholm och Köpenhamn, dessutom kommer han att ansvara för alla pågående och kommande energieffektiviseringsprojekt.

– Det känns mycket inspirerade att komma till Interxion som expanderar i en bransch under tillväxt. Förutom utbyggnadsprojekt ser jag fram mot att ytterligare förstärka Interxions redan starka position i avseendet klimatsmarta datacenter. Med sitt projekt att återvinna värme från datacentren till fjärrvärmenätet i Stockholm ser jag Interxion som en internationell ledare i racet att skapa hållbara datacenter, en position som vi ska utveckla ännu mer, säger han.

Torbjörn Jönsson kommer närmast från en roll som Nordenchef på entreprenadföretaget Powerlines Group, och har innan dess varit på bolag som Coromatic, Eltel Networks och Schneider Electric.

– Den digitala transformationen fortsätter i oförminskad styrka och allt fler företag baserar denna transformation på molnplattformar, internetknutpunkter och operatörer som finns i våra uppkopplade datacenter. I framtiden kommer ännu fler företag att placera sin utrustning hos oss, för att koppla upp sina nätverk och it-infrastruktur direkt mot SaaS-, PaaS- och andra molntjänster som deras affär är beroende av. Mot bakgrund av detta är jag glad att vi nu har stärkt upp teamet ytterligare med Torbjörn som kommer ha en nyckelroll i expansionen av vår verksamhet i Norden, säger Alexander Kehrer, nordisk sälj- och marknadschef på Interxion.

Han leder nya Sigmakontoret

Niklas Hoffström.
Niklas Hoffström.

Sigma IT Consulting har sedan flera år jobbat med företag i Södertälje, men det har hittills skett från Stockholm. Nu öppnar konsultbolaget ett kontor i Södertälje för att få basen närmare kunderna.

Niklas Hoffström, som rekryterats som kontorschef, kommer närmast från Scania IT där han haft titeln change manager organizational development och har över 25 års erfarenhet från flera olika branscher med inriktning mot it/tech. Nu ska han alltså bygga upp det nya Sigmakontoret, och rekryteringen uppges redan vara igång.

– Att verkligen sätta Sigma IT Consulting på den lokala kartan är en milstolpe för oss. En viktig anledning för etableringen är att kunna attrahera de bästa talangerna i regionen och intresset har redan varit stort så vi märker att detta är efterlängtat. Det är en spännande utmaning och en lika fantastisk resa att få vara med på och bygga upp detta kontor från grunden. I början av 2019 kommer vi bjuda in till ett invigningsevent där vi ser fram emot att berätta för alla att vi satsar i Södertälje, säger han.

De tjänster som erbjuds spänner över hela digitaliseringsområdet med fokus på system- och mjukvaruutveckling inom forskning och utveckling och it.

– Vi har fina kundrelationer i regionen och dessa är väldigt viktiga för oss. Nu växlar vi upp och det ska bli riktigt spännande att kunna hjälpa kunderna med hela deras behov där Sigmas olika erbjudanden matchar väl. Det är tryggt med hela Sigma i ryggen även om tyngden för oss, nu i början i alla fall, är inom systemutveckling och mjukvarudelen inom forskning och utveckling, säger Anders Eng, chef för R&D Stockholm.

Avhopp från Net Insight

Operativa chefen Maria Hellström har beslutat sig för att lämna sin tjänst på Net Insight. Istället väntar ett nytt uppdrag som vd på ett svenskt konsultföretag. Vilket bolag det handlar om är inte officiellt ännu.

– Maria har varit anställd på Net Insight sedan 2014 och har varit en engagerad, kompetent och uppskattad medarbetare, först som VP Services, och sedan september som coo. Maria har haft en nyckelroll i samband med Net Insights förvärv av Scheduall då hon ledde den nyförvärvade verksamheten från Floridakontoret. Jag vill tacka Maria för hennes insatser och önskar henne lycka till i sin fortsatta karriär, säger Henrik Sund, tillförordnad vd på Net Insight.

– Jag har haft en fantastisk tid på Net Insight där jag har haft förmånen att få arbeta tillsammans med ett mycket kompetent team och med mediebranschens toppspelare, och vara med om en spännande resa med vår amerikanska verksamhet, säger Maria Hellström, som lämnar i början av mars och Net Insight meddelar att processen för att hitta en ersättare har påbörjats.