We Consulting är specialiserat inom telekomtjänster medan Ikkab är en teknikkonsult med fokus på kvalificerade elingenjörstjänster. Tillsammans får bolagen cirka 280 medarbetare fördelade på 19 orter i Sverige och Norge med en total omsättning runt 370 miljoner kronor.

– Tillsammans med Ikkab tillför vi nya och strategiska affärsvärden för våra energibolagskunder. Genom sammanslagningen har vi nu en kraftfull teknikkonsultorganisation med spjutspetskompetens inom både telekom och energi. Vårt samhälle utvecklas snabbare än någonsin och då krävs en robust och framtidssäkrad infrastruktur såväl nedgrävd, i luften som inom våra fastigheter och industrier. Det är inspirerande att vi nu tillsammans med våra kunder kan vara med och bygga en hållbar och lönsam framtid, säger We Consultings vd Pierre Wallgren.

– Ikkab och We Consulting är en spännande kombination av två starkt kompletterande verksamheter. Vi kommer nu att kunna expandera vårt erbjudande med nya kontor på ytterligare åtta orter och accelerera vår satsning inom fiber, säger Stefan Svahn, vd på Ikkab.

För Maintrackoncernen, där We Consulting ingår, får man nu ett bredare erbjudande med konsulter och hårdvara inom både telekom- och energiområdet. Den långsiktiga strategin som koncern är att expandera ytterligare inom dessa områden, och framöver kanske även inom andra.

– Vi vill vara en starkt bidragande part i att bygga de infrastrukturer som samhället behöver i framtiden. Ikkab är ett viktigt steg på vägen. Vi får nu en kraftfull teknikkonsultorganisation och vi kan fortsätta utvecklas mot vår vision att skapa nytta för både kunder, ägare och samhälle, säger koncernchef Tor Borrhed.

Även huvudägaren i Maintrackoncernen, Sobro, låter nöjd över sammanslagningen mellan de båda bolagen.

– Vi har ett långsiktigt engagemang i Maintrackoncernen. Det här är ytterligare ett steg på den spännande resa vi har framför oss. Vi ser verkligen fram emot hur bolagen kommer utvecklas, säger Ragnar Söderberg, styrelseordförande i Sobro.

Läs också:
Konsultjättens nya vd ger branschen bakläxa: ”vi måste fråga oss om vi gör rätt”
AWS, Google eller Microsoft – nu måste konsulterna välja sida i molnstriden