I maj blev det klart att de två EQT-ägda bolagen DGC och Candidator skulle slå ihop sina it-driftverksamheter. Idag presenterar den nyligen sammanslagna driftjätten ett riktigt prestigekontrakt när varuhuskedjan Åhléns lägger ut sin it-drift.

Enligt Candidator DGC ska Åhléns göra en stor transformation och ersätta sina gamla it-system genom att flytta så mycket som möjligt av drifttjänsterna till molnet, vilket troligen främst betyder Azure i det här sammanhanget. Avtalet är tecknat på fem år och utöver att vara molnpartner innebär det också att Candidator DGC får helhetsansvar över it-driften för varuhus, servicekontor och lager.

– Utgångspunkten i upphandlingen var Åhléns cloud-first-strategi, vilket är en förutsättning för att möta behoven av snabbhet och flexibilitet inom dagens retail. Vi valde Candidator DGC som leverantör eftersom de står för ett innovativt och lyhört tänk i kombination med ett starkt kundfokus, säger Ola Toresten, cio på Åhléns.

Hur mycket affären är värd har de båda parterna enats om att inte gå ut med, men enligt Candidator DGC är det en av de största affärerna som Candidator har gjort.

– Att vi blir cloudpartner till Åhléns innebär att vi kommer möta deras önskemål kring att flytta så mycket som möjligt av verksamheten till molnet och göra en långsiktig strategi tillsammans. Projektet inleds med en analys där vi tittar på vilka funktioner som passar bäst att köra i molnet och vad som behöver köras i Candidator DGC:s molntjänster. Azure och molnanpassade lösningar kommer vara centralt i denna it-leverans, säger Jan Franzén, ansvarig för försäljning på Candidator DGC.

Läs också:
Nu ansöker svenska spelsuccén om rekonstruktion – och vd:n avgår
Spelar Amazon fair play inom e-handeln? Nu granskas jätten av tyska myndigheter