Det är full fart just nu bland de konsultbolag som specialiserat sig på affärssystem. I november köpte Orango PDB och från och med årsskiftet blev Istone en del av storsatsande danska Columbus.

Nu går Exsitec motsatt väg mot Columbus, det vill säga ger sig in på den danska marknaden genom att köpa ett bolag. Med huvudägarna Standout Capital och Syntrans i ryggen ska Exsitecs danska etablering ske genom att man förvärvar en majoritetsandel av det danska Iadvice.

Iadvice har kontor i Århus och är idag 17 medarbetare. Bolaget påminner en hel del om sin köpare eftersom man har specialiserat sig på drift, installation och support av bland annat affärssystemet Visma Business och beskrivs som en av Danmarks mest erfarna Vismapartners. Visionen är att Exsitec nu ska bli den ledande Vismapartnern i Danmark.

– Vi har i flera år tittat på att växa Exsitec utomlands, antingen genom förvärv eller att starta upp egen verksamhet från grunden. Vi har flera gånger fått bevisat av andra och för oss själva att vi är ett framgångsrikt bolag genom både utmärkelser och faktiska resultat. Våra medarbetare trivs, vi växer tillsammans med våra kunder och vi håller en bra lönsamhetsnivå. Det känns spännande att äntligen få ta vårt koncept utanför Sveriges gränser, säger Exsitecs vd Johan Kallblad.

Läs också: 
Affärssystemskonsulter fortsätter sluka varandra – Orango köper PDB
Nu blir Sverige den danska konsultjättens största land