Addnodebolaget Ida Infront ska leverera ett ärendehanteringssystem till Energimyndigheten. Systemet är baserat på bolagets egenutvecklade produkt Iipax One. Avtalet löper under fyra år och kan genom en option förlängas ytterligare. Affärsvärdet på licens, utvecklingsarbete samt support och underhåll för de första fyra åren uppskattas till 10 miljoner kronor.

Ida Infront ska bistå med såväl konsulttjänster som licenser. Målet med affären är enligt bolaget att hjälpa Energimyndigheten att digitalisera sina processer.

– Vi är glada åt att vara i mål med upphandlingen och avtalet så att vår resa mot nästa generations informationshantering kan börja. Vi ser investeringen som en katalysator i vårt pågående digitaliseringsarbete, säger Lars Berglund, programledare för Energimyndigheten.

Energimyndigheten, vars huvudkontor ligger i Eskilstuna, har 450 anställda med uppdraget att se över helhetsbilden för tillförsel och användning av energi i samhället.

– Med fokus på användarvänlighet, sömlösa digitala flöden, automatisering, integrationer och digital beslutshantering har Energimyndigheten genom en gedigen konkurrenspräglad dialog valt Ida Infront som leverantör. Vi är oerhört stolta och glada att vår produkt igen visar sig vara den bästa för myndigheter som vill ta tillvara på digitaliseringens möjligheter på bästa sätt, säger Stefan Jonegård, vd på Ida Infront.

Läs också:
Deras affärsidé: dyrare konsulter – ”man köper konsulter som man köper skruv”
Svensk affärssystemskonsult köper sig in i Danmark