De svenska konsultbolagen har nu ett riktigt prestigeuppdrag att slåss om. Det är Myndigheten för digital förvaltning, Digg, som sedan den 1 december letar efter konsulttjänster inom företags- och managementrådgivning samt tillhörande tjänster till sitt kontor i Sundsvall.

Sista datum för mottagande av anbud eller anbudsansökningar är den 3 januari. Hur mycket pengar upphandlingen beräknas omsätta framgår inte. 

Målet med ramavtalsupphandlingen är att täcka behovet av konsulttjänster inom de verksamhetsområden Diggs uppdrag omfattar. Det kan enligt myndigheten vara både enstaka behov av expertkompetens eller längre uppdrag av förvaltningskaraktär. Exempel på kompetenser och roller som kan komma att avropas är tjänster inom organisation verksamhetsutveckling, it-arkitektur, informationssäkerhet, öppna data och webbtillgänglighet.

– Alla som är intresserade av att vara med och lägga anbud är välkomna till Sundsvall på en informationsträff den 19 december klockan 14. Då finns det möjlighet att träffa oss och ställa frågor om ramavtalsupphandlingen, berättar Chanett Edlund, chef för lednings- och verksamhetsstöd.

Läs också:
Hon blir chef över nya digitaliseringsmyndigheten 
I dag öppnar nya myndigheten Digg – men vad ska den göra egentligen?