Evrys senaste stora bankaffär innebär att konsultbolaget ska leverera nästa generation kärnbank- och betalningslösningar till Handelsbanken Finland.

Det samlade kontraktsvärdet uppgår till cirka 650 miljoner norska kronor, cirka 688 miljoner kronor, och det under en period på åtta år med option på två ytterligare år. För Evry är affären ett tungt avtryck på den finska marknaden, som är en viktig del i bolagets nordiska strategi.

Leveransen innefattar en hel palett av banktjänster för både företag och privata bankkunder, där fokus ligger på kärnbanklösningar, internetbank för företagskunder och privata kunder, lånhantering och back office-lösningar för Handelsbankens anställda samt utvalda korttjänster. Allt ska levereras som en tjänst baserat på Evrys mjukvaruplattform för end-to-end-banktjänster.


Premiär! Missa inte Branschkollen – nyhetsbrevet för den svenska it-branschen.
Teckna en gratis prenumeration här.


– Evrys tjänster används redan i stor utsträckning av Handelsbanken i Norge och har gjorts så i många år. Lösningarna kommer att ge oss en modern och flexibel bankplattform med omfattande möjligheter för produktutveckling. Genom att modernisera våra kärnbankssystem på detta sätt kommer vi kunna utveckla mer effektiva processer och därigenom erbjuda bättre service till kunderna, säger Nina Arkilahti, chef för Handelsbanken Finland.

– Detta avtal är en viktig milstolpe för expansion av vår nästa generation av kärnbank- och betalningslösningar i Finland, vilket visar att vår bankplattform är mycket konkurrenskraftig internationellt. Vi kommer leverera en kundcentrisk kärnbank- och betalningslösning som gör det möjligt för Handelsbanken att respondera snabbare på ändringar och att vara mer agila i att ta nya värdeskapande tjänster till marknaden, säger Wiljar Nesse, som basar över Evry Financial Services.

Läs också: 
Här är konsultbolagen som har nöjdast kunder i Norden
Evry köper nytt specialistbolag – ska vårda vårdkunderna