Tietos uppdrag är att leverera ett leasingsystem som ska förenkla och effektivisera processerna inom leasing och genom automation och digitalisering ge en bättre kundupplevelse för finansbolaget.

– Vår vision är att vara framtidens fintech-bolag. Vi vill ta tillvara på erfarenheter inom b2c och implementera detta i leasingmarknaden för b2b. Med Tietos plattform får vi en beprövad och pålitlig digital lösning som kan stödja vår ambition att på kort tid skala upp och bli ett nytänkande leasingbolag, säger Christian Hanson, grundare och affärsutvecklare på Nordic Finance.

Nordic Finance valde Tietos leasingplattform Emric, vilken införlivades i Tieto i samband med ett förvärv som konsultbolaget gjorde 2016.

Tieto har nu åtagit sig att leverera plattformen på bara fyra månader från att avtalet med Nordic Finance slöts. Den snabba installationen ska också ha varit avgörande för Nordic Finance när man letade efter ett system.


Premiär! Missa inte Branschkollen – nyhetsbrevet för den svenska it-branschen.
Teckna en gratis prenumeration här.


– Med våra leasinglösningar hjälper vi inte bara Nordic Finance att växa och ta sig an nya marknadssegment, utan vi ger dem även en bra grund att utveckla nya tjänster och serva sina kunder på ett bättre sätt, säger Pedram Tadayon, chef för kreditlösningar på Tieto.

– Vi vill driva it-utvecklingen så att kundupplevelsen för ett leasing- och hyresavtal är en unik och modern upplevelse. Finansbolagen är långsamma när det gäller att utveckla it-lösningar. Vi är små, har kontroll över våra böcker och har pengar att utveckla kundupplevelser och lösningar. Jag tror att vi har en bra position för att förändra och utmana sättet som affärer görs inom detta område, säger Christian Hanson.

Läs också:
Här är konsultbolagen som har nöjdast kunder i Norden
Episerverspecialist blir Tietos tredje svenska förvärv senaste året