Patrick Söderlund har inte bara lämnat jobbet som global chef på spelföretaget EA för att starta upp Embark Studios. Han har även lämnat över förstaplatsen på listan till Kinggrundaren Sebastian Knutsson, som drog in hela 171,5 miljoner kronor under beskattningsår 2017. Patrick Söderlund var dock inte långt efter med sina 162,4 miljoner kronor.

Sedan är det ett rejält glapp ner till tredjeplatsen där vi hittar Verizon-vd:n Hans Vestberg med 40,5 miljoner kronor. En tydlig skillnad i år är att det krävs åttasiffriga belopp för att vara i den verkliga toppen, och 10 miljoners-gränsen är inte ens en garant för en topp tio-placering.

Längst ner på årets lista hittar vi Dustins grundare Bo Lundevall, med en fastställd förvärvsinkomst på 3 000 kronor.

Det fanns också namn som vi hade tänkt ta med men strök från listan då de inte har några svenska inkomstuppgifter. Den kvintetten består av Ericssons vd Börje Ekholm, Asurgents Ulf Engerby, Snow Softwares vd Axel Kling, Mojangs vd Carl Manneh och Icanns vd Göran Marby.

Siffrorna i listan avser fastställd förvärvsinkomst för beskattningsår 2017, och uppgifterna är hämtade från Skatteverket.

Läs också:
Lönelistan 2019 visar vad 195 it-toppar fick i lön
Så mycket tjänade it-eliten förra året – här är årets stora lönelista 2017
Här är it-jobben som betalar bäst – och sämst