Malmöbaserade testkonsultbolaget System Verification fortsätter att expandera. Nu öppnar man två kontor i Tyskland, i Bonn och Frankfurt, två städer som domineras av företag inom logistik, telekom, finans och fordonsindustri.

Enligt vd:n och grundaren Hamdija Jusufagic ska Tyskland fungera som en språngbräda för bolaget när det söker snabbare tillväxt utomlands.

– Tyskland driver utvecklingen inom industri 4.0 och automation, vilket innebär allt mer komplex mjukvara och behov av smartare metoder för kvalitetssäkring. Vår approach att använda AI i erbjudandet möter stort intresse och vi har redan kunder. Det ger oss en stark ingång till stora tyska bolag, säger han.

Erwin Probst blir vd för kontoren i Bonn och Frankfurt. Han har 25 års erfarenhet av olika roller inom it och kvalitetssäkring i Tyskland. Till kontoren rekryteras även Abdulkerim Corbo, en tidigare medarbetare i System Verifications team i Sarajevo i Bosnien, men som under de senaste åren har arbetat i Tyskland.

– Etableringen i Bosnien har lärt oss vikten av kulturbärare och att växa kontrollerat. Vi kommer att ha starka kopplingar mellan det svenska huvudkontoret och Tyskland för att genomföra en stabil tillväxt i regionen, säger Hamdija Jusufagic.