Konsultbolaget Tieto fortsätter sitt samarbete med Skellefteå kommun. Parterna har tecknat ett nytt avtal om leverans av ett verksamhetssystem för socialtjänsten som ska erbjuda bättre e-tjänster för medborgarna. Systemet bygger på Tieto Lifecare och ska stödja handläggningen av processer inom hälso- och sjukvård, vård och omsorg, samt individ- och familjeomsorg. Lifecare ska ersätta Skellefteås tidigare system, Procapita, även det från Tieto.

Kontraktet beräknas vara värt runt 20 miljoner kronor och löper över sex år, med tre optionsperioder på tre respektive tre år.

– Vårt mål med det här systemet är att möjliggöra digitala tjänster och dra full nytta av välfärdstekniken, samtidigt som vi stödjer personalens mobila arbete. För medborgarna innebär det en bättre tjänst med högre tillgänglighet till vår personal, säger Anna Kristiansson, projektledare på Skellefteå kommun.

Premiär! Missa inte Branschkollen – nyhetsbrevet för den svenska it-branschen.
Teckna en gratis prenumeration här.

Även om Skellefteå kommun har en lång relation med Tieto sedan tidigare påpekar bolaget det var en utförlig utvärderingsprocess som låg bakom, där Lifecare fick högst poäng i kommunens bedömning. Lifecare används idag av runt 170 kommuner i Sverige.

– Vi bad alla leverantörer visa en lösning för hur olika ärenden kan hanteras från anmälan till uppföljning, och där var det Tieto som visade att de kan fylla våra behov och krav bäst. Vi sökte också ett system som följer alla lagar, förenklar processerna för våra slutanvändare och erbjuder ett mervärde som gör verksamheten effektivare, säger Annica Arnqvist, systemförvaltare på Skellefteå kommun

– Skellefteå har varit en viktig kund för oss i många år, så vi är jätteglada att de gett oss förnyat förtroende. Skellefteå har länge legat i framkant när det gäller digitalisering och smarta medborgartjänster och med Lifecare kan de nu fortsätta dra full nytta av de möjligheter som digitaliseringen erbjuder, säger Johan Höglund, Nordenchef för hälsa och välfärd på Tieto.

Läs också:
Förvärvet fixar fin finansaffär till Tieto
Evry tar hem Bankgirots 700 miljoners-kontrakt – slog Tieto på upploppet