Det är amerikanska nyhetskanalen CNBC som skriver om Los Angeles-baserade startupföretaget Cloud Constellation – som arbetar med vad som kanske är framtidens sätt att lagra data: Nämligen i rymden.

– Vi eliminerar riskerna för incidenter som förknippas med landbaserad infrastruktur. Det vi går ut med till marknaden är en lösning med vad vi menar är den starkaste säkerheten som går att få, säger marknadschefen på företaget Dennis Gatens till CNBC.

De 100 miljoner dollar, motsvarande ungefär 900 miljoner kronor, som företaget nu får för att växa kommer från HCH Group, som är ett dotterbolag till den kinesiska elektronikjätten Haier Group. Den här fonden är en del av en större investeringsrunda som Cloud Constellation arbetar för att stänga, men företaget vill inte kommentera företagets värdering.

Totalt räknar med företaget med att den här kapitalinjektionen ska räcka till åtta satelliter, varav tre ska vara ”minnessatelliter” med 5 petabytes lagring tillgängligt. Cloud Constellation vill dock inte avslöja vem som ska bygga satelliterna men säger att de för samtal med flera satellittillverkare.

Läs mer: Största skrällen på AWS megaevent: Storsatsning på tjänster för satellitdata