Året går mot sitt slut, men helt färdigförvärvat är det inte än. Under årets sista veckor presenterar konsultbolaget B3 ännu ett förvärv. Den här gången handlar det om Alenio, ett bolag som beskrivs som specialister inom strategi och ledning med fokus på det digitala kundmötet.

Alenio har elva medarbetare med kontor i Stockholm. Bolaget konsolideras in i B3-koncernen den 1 januari. Prislappen landar på 5,4 miljoner kronor för 60 procent av bolaget, med en option om att även förvärva resten..

– Digitalisering står högt på agendan för våra kunder inom både offentlig och privat sektor. Med Alenio-teamet ombord stärker vi vår förmåga att stötta våra kunder i alla faser av en digitaliseringsprocess, från analys och strategi till genomförande, säger Sven Uthorn, koncernchef för B3 Consulting Group.

– Vi ser mycket fram emot att bli en del av B3. Vi har liknande synsätt på den digitala affären och delar grundläggande värderingar kring medarbetarna, kultur och entreprenörskap. Att få en ny långsiktig huvudägare innebär att vi kan ingå i ett större sammanhang och få mer kraft att fortsätta växa inom vårt specialistområde. Det ger också nya förutsättningar att arbeta tillsammans med andra bolag inom B3 och öka värdet i våra leveranser, säger Alenios vd Fredrik Dolléus.

Läs mer: 
Prestigeaffär för CGI – ska bygga ny it-infrastruktur åt Riksbanken

Läs mer:
Tieto uppgraderar omsorgsfullt i Skellefteå