Som bekant fusioneras det för fullt i branschen just nu. Precis innan jul blev det klart att Evrys Sverigechef Fredrik Almén plockas in för att leda det nya bolag som ännu inte har något namn, men som bildats av Dicom, Office IT-Partner och Zetup.

På Candidator DGC har man också en gemensam ägare i form av EQT, och faktiskt ett namn, även om det mest är en nödlösning och snart är ett minne blott. Även här har filandet på ett nytt namn dragit igång. Och även här har man valt att hämta den nya koncern-vd:n utifrån för att få en så bra sammanslagning som möjligt.

Från och med idag tar Åsa Arvidsson över ledarskapet på Candidator DGC. Hon kommer närmast från Microsoftkonsulten Avanade, där hon varit i tre år och där det nyligen blev klart att hon lämnade. Nu vet vi alltså även varför.

– Jag hade ett uppdrag att dubbla verksamheten på tre år. Sedan var det tänkt att jag skulle ta nästa steg där, men så dök det här upp, säger hon.

Det nya uppdraget är alltså att leda den nya driftjätte som byggdes av beståndsdelarna DGC och Candidator i maj.

– Det är två bolag som är relativt stora båda två och som båda visat bra tillväxt, och med EQT bakom. Jag tycker att det är fantastiskt intressant. Vi står inför en spännande tillväxtresa med kunden i centrum. It-driften är kritisk i en värld där den digitala utvecklingen driver affären och jag ser stora möjligheter att attrahera kunder i flera segment. Vi ser till exempel en högre tillväxttakt inom mid-market segmentet än hela marknaden som beräknas växa med cirka fyra procent, säger hon.

Den lokala närvaron ser hon som en nyckel, och den delen ska man även fortsätta bygga på även utanför Sveriges gränser. Än så länge finns man representerat i Oslo och Bergen, men planen är att växa i hela Norden.

– Tillsammans får vi både ett djup och en bredd som gör att vi kan utvecklas både horisontellt och vertikalt. Både DGC och Candidator har varit två väldigt kundcentrerade bolag och nu kommer vi att bli ännu mer relevanta för kunderna. Det är en spännande utmaning att bygga vidare på en stark kultur tillsammans med våra medarbetare, kunder och ägare. Eftersom vi också planerar fortsatta förvärv kommer vårt tjänsteutbud och geografiska spridning bli ännu mer omfattande, säger Åsa Arvidsson om den närmaste framtiden.

Styrelseordförande Magdalena Persson har fram tills nu varit tillförordnad koncern-vd, och hon säger så här om sin rekrytering och efterträdare.

Våra kunder uppskattar den nära relationen så vår lokala organisation och vår kultur är extremt viktig att förstå och vidareutveckla. Vi behöver en driven och lyhörd vd för att leda företagets kundfokuserade tillväxtresa på den svenska och nordiska marknaden, säger hon och fortsätter:

– Åsa Arvidsson har lång erfarenhet av leverans av komplexa kritiska åtaganden gentemot kund inom outscourcing och application management, samt av att integrera verksamheter med olika lands- och företagskulturer. Hon har framgångsrikt byggt organisationer i tillväxt med god lönsamhet. Med Åsa har vi en stark ledare uppskattad för sitt kommunikativa och engagerande ledarskap.

Läs mer:
Efter sammanslagningen med Candidator – nu kliver DGC-bossen av

Läs mer: 
Nu storsatsar tunga investerarna EQT på en allt hetare it-bransch