Förvärvsåret 2018 pågick in i det sista. Den 20 december blev det klart att franska Alten Group köper det Stockholmsbaserade konsultbolaget Beamon People.

Enligt Alten Group är köpet ett led i den strategiska satsning som görs för att växa inom it, och inte minst handlar det om en storsatsning på Stockholmsmarknaden då Altens utbud av it-konsulter i och med affären tredubblas.

– Beamon People är ett premiumbolag inom it-konsulting i Stockholm med fin lönsamhet, tillväxt och ett högkvalitativt varumärke i branschen. Beamon kommer att ge Alten en riktig kickstart i vår ambition att växa inom it-tjänster. Vi kompletterar varandras erbjudande vilket öppnar för nya möjligheter för både våra konsulter och kunder. Jag ser mycket fram emot att hitta nya samarbeten och synergier framåt och att vi får en fin start på den här gemensamma resan, säger Altens Nordenchef David Ljungström.


Premiär! Missa inte Branschkollen – nyhetsbrevet för den svenska it-branschen.
Teckna en gratis prenumeration här.


Och Beamon Peoples vd Daniel J:son Lindh välkomnar de nya ägarna och de möjligheter det kan ge.

– För Beamon People innebär ägarbytet nya möjligheter när det gäller nya uppdrag, kunder och branscher samt större chans till helhetsåtaganden. Det kan även finnas möjlighet till internationella uppdrag, uppdrag på andra orter i Sverige och nya karriärvägar internt. Alten känns som en väldigt spännande ny partner i vår resa, säger han.