Med ägarna IK Investment i ryggen har spenderbyxorna varit på för Telecomputing under 2018. Och under julhandeln, närmare bestämt den sista arbetsdagen före julafton, så var det dags för bolaget att skriva på årets sjunde förvärvskontrakt.

Den här gången handlar det om IT-mästaren, med kontor i Örebro, Stockholm och Karlstad, 80 anställda och en omsättning runt 120 miljoner kronor. Bolagets huvudverksamhet är paketerade molnlösningar till företag och offentlig sektor. Och frågar man Telecomputings koncernchef Terje Mjøs vad det är som lockar mest med IT-mästaren så är det just att stärka sig inom offentlig sektor i Sverige, samt geografin.

– Det som sticker ut är dels att man finns på ett ställe där vi inte finns, Örebro. De sysslar med ungefär detsamma som vi gör och kommer därmed att tillföra både kunder och volym. Dessutom är bolaget bra positionerat för offentlig sektor. Där har vi haft en begränsad verksamhet i Sverige. Vi fick in en del med Lanteam, och nu med IT-mästaren får vi ännu mer, säger han och konstaterar vidare:

Premiär! Missa inte Branschkollen – nyhetsbrevet för den svenska it-branschen.
Teckna en gratis prenumeration här.

– Närhet till kund är en viktig princip för oss, och vi kan nu erbjuda bra geografisk täckning från Nordsjön till Östersjön. Tillsammans befäster vi positionen som den största leverantören av hybrida molntjänster på marknaden för mellanstora företag i Norden.

– Telecomputings motto ”Every Challenge needs a partner” gäller inte bara för kunderna, utan även för oss. Vi kände att vi behövde en större organisation för att kunna utveckla våra kunder och fortsätta vår starka tillväxt. Det får vi genom Telecomputing, som har visat en stark tillväxt och en bra framtid för både oss och våra kunder, säger Martin Börjeskog, delägare i IT-mästaren om de nya ägarna.

Terje Mjøs har tidigare poängterat att det finns lite att göra med att integrera de tre svenska och tre norska bolag som köpts tidigare i år.

– Integrationen av de andra verksamheterna går bra, så får vi ta IT-Mästaren efter det. Vi har en bra integrationsprocess, hävdar han.

Är det färdigförvärvat nu eller blir det lika många i år?

– Vi stannar nog inte här, men vi kanske drar ner lite på tempot. Två till fyra förvärv per år i Norge/Sverige är nog ett mer lagom tempo.

Enligt Terje Mjøs är de svenska och norska verksamheterna nu ungefär lika stora. Han säger att fördelningen omsättningsmässigt ligger på 52 procent i Norge och 48 procent i Sverige. Och just när det gäller omsättning har de sju förvärven gjort att den uppskattade omsättningen har ökat markant.

– 2018 blev ett bra år där vi har gjort mycket. 2019 kommer vi att omsätta runt 2,5 miljarder norska kronor, så det är nästan en miljard i omsättning vi har köpt på oss, säger han.

Och det är inte bara mer omsättning som blir resultatet av köprundan. Eran Telecomputing tar också slut om några veckor, då bolaget kommer att sälla sig till de andra i branschen som är på väg att presentera ett nytt namn. De båda fusionsresultaten DGC Candidator och Dicom/Office IT-Partner/Zetup är också fullt upptagna med att bläddra i Bolagsverkets namnbok.

– Vi har gjort så mycket nu att vi kommer att byta namn. Telecomputing har varit ett bra och starkt namn, inte minst i Norge, men vi har förändrats så mycket att vi kommer att byta namn. Den 21 januari kommer vi att presentera ett nytt namn, säger Terje Mjøs, som berättar att namnet är klart men inte officiellt.

Läs också:
På det sjätte smäller det – köpgalet Telecomputing snart i hamn
Avanade-vd:n ska göra EQT:s nya driftjätte nordisk