De nya ramavtalen gäller Appleprodukter till skolverksamheter och administrativ personal samt service för Appleprodukter och gäller från och med årsskiftet fram till 2022.

Ramavtalen omfattar inköp av Appleprodukter, tillhörande tjänster samt tillbehör till Göteborgs Stads och övriga myndigheters administrativ och övrig personal.

De verksamheter som kan avropa är utöver Göteborgs Stad även kommunerna Härryda, Lerum, Mölndal, Tjörn, Öckerö och samtliga kommunernas bolag.

Utöver skoljättar som Atea, Advania (tidigare Caperio) och Lin Education är även Datanova, med fyra butiker i Göteborg och huvudkontor i Angered, en av vinnarna. Tillsammans med Infocare och Home Media har man tagit hem kategorin service av Appleprodukter för skolverksamhet. Och att vinna på hemmaplan känns både roligt och viktigt.


Premiär! Missa inte Branschkollen – nyhetsbrevet för den svenska it-branschen. Teckna en gratis prenumeration här.


– Att få förnyat förtroende efter att ha haft detta avtalet de föregående fyra åren inklusive två förnyelser ger oss en extra stolthetskänsla, då vi med våra medarbetare hållit de höga kraven som ställs på en ramavtalsleverantör, och nu fått ytterligare fyra år att fortsätta bevisa det på, säger vice vd Wahid Raziullah, som är ramavtalsansvarig.

Enligt Datanovas vd Hamid Raziullah omsatte de föregående fyra åren inom detta område 8 miljoner kronor, och han bedömer att behoven kommer att öka i takt med verksamheternas tillväxt.

– Vi har nått en milstolpe i bolaget som vi är väldigt glada över, och detta visar bara att närproducerat är bäst, att ett ramavtal för Göteborg drivs av ett Göteborgsföretag är förstås det bästa, då är det Göteborg som får ta del av tillväxten, de nya jobben och de goda förutsättningarna som skapas av ett ramavtal av den här storleken, säger han.

Här är vinnarna i respektive kategori:

Appleprodukter för administrativ personal
Macsupport
Atea
Caperio (numera Advania)

Appleprodukter för skolverksamheter
Caperio (numera Advania)
Atea
Linfre Education AB

Appleprodukter Service
Datanova
Infocare Service
Home Media i Göteborg