Det Västervikbaserade bolaget Valvea blir nästa medlem i Gibongruppen, som har ett uttalat mål om att nå femdubblad omsättning om fyra år. Valvea driver det man kallar ett atombombssäkert driftcenter i Västervik och erbjuder driftlösningar för små och medelstora företag. Nytillskottet gör att Gibongruppen nu finns representerad i tolv städer.

Gibon
Drift i urberget. Gibons vd Mia Åslander med nya medlemmen Niklas Andersson, vd på Valvea.

– Det känns otroligt kul att få välkomna den första nya medlemmen till Gibongruppen på årsdagen av vår lansering. Valvea kompletterar våra andra medlemmar på ett väldigt bra sätt och förstärker därmed vårt erbjudande, säger Gibons vd Mia Åslander och sammanfattar det första året och ser fram mot det kommande på följande sätt:

– Fokus det första året har varit att paketera Gibons tjänster på ett enkelt och lättöverskådligt sätt och vässa vårt erbjudande och vår marknadsföring. Bland annat har vi byggt en webbshop i toppklass. Det innebär att vi utvecklat ett starkt erbjudande till nya medlemmar som vill växa tillsammans med oss och på så sätt ta nästa steg i sin utveckling. Fokus i år kommer att vara att värva nya medlemmar och vi för diskussioner med flera just nu.

Niklas Andersson, vd på Valvea som startade bolaget tillsammans med sin bror 2008, välkomnar initiativet. De köpte ett före detta militärt stridsvärn på 400 kvadratmeter 20 meter ner i det svenska urberget. Bunkern ska klara ett atombombsanfall, såväl som attacker av elektromagnetisk puls. Tillsammans med faktorer som renad luft, jämn luftfuktighet och sval temperatur var lokalen perfekt till att förverkliga brödernas affärsidé, ett hypersäkert driftcenter. Valvea erbjuder utöver säker drift även internet via fiber.

– Det här innebär en väldigt bra möjlighet för oss att bredda vår kundbas utan att behöva släppa fokus på våra personliga relationer här i Västervik. Genom att bli en del av Gibongruppen får vi tillgång till ett stort antal spetskompetenser, samt ett varumärke och ett erbjudande som passar oss väldigt väl. Det gör att vi kan lägga fokus på vårt huvudsakliga mål – att skapa tillväxt i vår verksamhet, säger han.