Advania fortsätter satsa offensivt. Som bolaget tidigare meddelat vill man utmana Atea i såväl Sverige som i Norden. Och idag tar bolaget ett viktigt steg i den nordiska satsningen när man för första gången äntrar den finska marknaden. Det görs genom att köpa bolaget Vintor, som beskrivs som ett bolag som erbjuder specialiserade digitala kommunikations- och kundtjänstlösningar.

Förvärvet ska enligt Advania ses som en start. Bolaget planerar för ytterligare tillväxt genom att även erbjuda sina vanliga it-tjänster och lösningar.

Vintor har 20 informations- och kommunikationstekniker ombord med kunder i 25 länder. Bland kunderna finns bland annat företag som Adidas, Securitas, Kone, Konecranes, Kemira och Fazer.


Premiär! Missa inte Branschkollen – nyhetsbrevet för den svenska it-branschen. Teckna en gratis prenumeration här.


– Genom att förvärva Vintor tar vi våra första steg in på den finska marknaden och lägger därmed grunden för fortsatt tillväxt i denna region. Vår verksamhet omfattar nu alla nordiska länder och stärker vår position som nordisk it-leverantör. Vintors specialiserade verksamhet stärker Advania ytterligare, säger Mikael Noaksson, operativ chef på Advania.

– Vi ser enorma möjligheter i vårt samgående med Advania. Vintor kommer dra nytta av Advanias storlek och styrka i den ständigt hårdnande konkurrensen för digitala kundtjänstlösningar. Vi ser fram emot att bli en del av en stark enhet som erbjuder ett brett utbud av IT-tjänster, säger Vintors vd Sami Grönberg om den nya ägaren.