Konsultmäklarjätten Zerochaos byter nu namn med ambitionen att istället profilera sig som ett workforce management-bolag. Även om workforce management skulle kunna tolkas som en hyfsat fri översättning av just konsultmäkleri så konstaterar bolaget att det nya namnet, Workforce Logiq, anspelar på visionen att ”leverera expertis, innovation och förståelse som förnyar hur organisationer hittar den kompetens de behöver för att växa”.

Oavsett vad man kallar verksamheten har Zerochaos, precis som konsultmäklarrivalen Ework, haft glada dagar på den svenska marknaden under de senaste åren.

– Det senaste året har varit väldigt framgångsrikt för oss i Sverige med många kunder både från näringsliv och offentlig sektor. Samtidigt är det ett kvitto på att vi långsamt styrt om verksamheten från konsultmäkling till att bygga partnerlösningar där vi hjälper våra kunder att hitta talanger för att sedan ge dem möjligheter att växa och skapa full kontroll, säger Jesper Molin, med titeln senior vice president enterprise solution på Workforce Logiq.

Premiär! Missa inte Branschkollen – nyhetsbrevet för den svenska it-branschen.
Teckna en gratis prenumeration här.

Och det är inte bara namnet som är nytt. Bolagets nya tagline lyder ”Intelligence at Work” och syftar på bolagets ökade fokus på business intelligence, där man med AI-drivna rekryteringsmodeller vil hjälpa sina kunder att både attrahera och engagera talanger, samt givetvis behålla de personer man redan har.

– Workforce Logiqs koncept bygger på en kombination av processer för konsulthantering och AI-baserade system som effektiviserar hanteringen av hela konsultmassan och ger denna möjlighet att blomma ut. Jag ser namnbytet som nästa steg i vår resa och som bättre avspeglar var vi står idag och vilket värde vi tillför. Vi tror också att behovet av att attrahera rätt konsulter bara kommer att bli viktigare och gör att de flesta organisationer måste befinna sig i ständig förändring för att vara fortsatt intressanta som arbetsgivare, säger Jesper Molin.

Koncernchefen Jim Burke säger så här om beslutet att byta namn:

– Namnet Zerochaos har fungerat väl under de senaste 20 åren. Men i och med att det efterfrågas bättre ledning, resultat och finansiell kontroll av den globala personalstyrkan och konsultförsörjningen, så speglar namnet Workforce Logiq bättre vad vi erbjuder idag, att kombinera mänsklig och artificiell intelligens gör planeringen enklare för hr- och inköpsteam.

Läs också:
Nordea skriver mastodont-avtal med IBM – värt 4,8 miljarder
Gibon gräver ner sig i Västervik – säkrar ny medlem