Så sent som förra året tog kinesiska Sensetime in 1,2 miljarder dollar i riskkapital, i en investeringsrunda som värderade hela företaget till mer än 4,5 miljarder dollar, nästan 40 miljarder kronor. Det gör företaget som grundades 2014 till världens mest värdefulla startup inom artificiell intelligens. Det skriver nyhetstjänsten Bloomberg.

En av företagets investerare är it-jätten Alibaba. Välkända investmentbolag som Fidelity International, Silver Lake Partners och Hopu Capital har också investerat i Sensetime.

Den nya investeringsrundan ska ske under året, uppger Bloombergs källor. Kinesiska AI-bolag är populära att investera i, eftersom de väntas få massivt stöd från myndigheterna, då Kina har som mål att vara världsledande på AI år 2030.

Sensetime specialiserar sig på system som analyserar ansikten och bilder i stor skala, och de arbetar mycket med polis, detaljhandel och sjukvård. Företaget har uppgett att de haft 400 procents tillväxt under de senaste åren, då de hela tiden tar sig in i nya branscher, från övervakningskameror till självkörande bilar, uppger Bloomberg.

Läs mer: Det här är AI och så funkar det