Efter att integrationen av CSC och HP:s tidigare outsourcingverksamhet nu är på banan under namnet DXC Technology är det dags för nästa outsourcingjätte att ansluta. Den 7 januari blev det klart att DXC köper schweiziska Luxoft.

Luxoft har en årlig omsättning på 8 miljarder kronor med kunder i 22 länder, och verksamheten är spridd över fem kontinenter. Företaget finns bland annat representerat i Sverige med ett 40-tal anställda. Bolaget som grundades 2000 har 280 aktiva kunder, till vilka man erbjuder outsourcing och digitala tjänster som analytics, UX/UI, IoT och blockchain.

Enligt DXC kommer bolagen tillsammans att få ett vässat erbjudande inom digital transformation. För DXC innebär det också expansion till nya marknader och större tillgång till global ingenjörsexpertis globalt. Affären beräknas vara helt genomförd innan juni.

– Förvärvet av Luxoft kommer att stärka DXC:s globala digitala kompetenser och utöka vårt kundsegment. Luxofts närvaro i Sverige ger oss snabb tillgång till kompetens, och ger oss möjlighet att interagera med våra kunder och accelerera deras digitala omvandlingsresa. Det innebär att vi kan dra till oss en ännu större expertkompetens för den svenska marknaden och därigenom stärka vår tillväxtstrategi, konstaterar DXC:s Sverige-vd Vahid Zohali.

Prislappen landar på på 59 dollar per aktie, vilket innebär totalt 2 miljarder dollar, det vill säga knappt 18 miljarder kronor.

Luxoft kommer efter uppköpet att behålla sitt varumärke men tituleras ett DXC Technology-företag. Nuvarande ordförande och vd Dmitry Loschinin kommer att fortsätta leda styrkan, och han ska rapportera till DXC:s koncernchef Mike Lawrie.

Läs också:
Konsultjätten tar tillbaka tronen – här är världens bästa outsourcingbolag
Konsultjättens nya vd ger branschen bakläxa: ”vi måste fråga oss om vi gör rätt”