Sedan februari förra året har den brittiska banken HSBC använt blockkedjan över tre miljoner gånger när de handlat med valutor och gjort över 150 000 betalningar. Totalt har 194,5 miljarder pund, drygt 2 200 miljarder kronor, betalats i blockkedjan, rapporterar Reuters.

Det är bara en liten del av de totala betalningarna, enligt banken, men trots det är det första gången som en bank uppger att man använt tekniken i den här skalan.

HSBC säger i ett uttalande att blockkedjetekniken har inneburit att manuella processer automatiserats och minskat bankens beroende av extern teknik. Dessutom har det, enligt HSBC, inneburit lägre risker för fel och förseningar, kapade kostnader och hjälpt banken att optimera sin balansräkning.

Intresset för blockkedjetekniken är stort från bankernas sida och hundratals miljoner dollar har investerats i hopp om att blockkedjor på sikt ska kunna förenkla processerna och minska kostnaderna. Väldigt få banker har dock hittills vågat ta steget till att verkligen använda tekniken i stor skala.

Läs också: 
Alla pratar om blockchain – men finns det något bakom hajpen?
Efterfrågan på blockkedjeutvecklare exploderar