Det svenska träindustriföretaget Derome har valt IFS Applications 10 som sitt nya affärssystem. Målet uppges vara att öka effektiviteten i hela organisationen genom att koppla ihop företagets interna processer inom finans, försäljning, tillverkning, logistik och kundservice.

Deromegruppen grundades redan 1946 och verksamheten spänner idag över hela skogs- och träindustrin, och inkluderar fem sågverk, bygghandel, hustillverkning, produktion av trätakstolar, bioenergi, emballage, byggkomponenter, markexploatering samt förvaltning av lägenheter och lokaler i eget innehav.

Nu har man påbörjat implementeringen av ett nytt affärssystem och IFS Applications 10 ska rullas ut till 1 700 användare som befinner sig på över 50 platser i Sverige.

– Som företag måste vi vara flexibla, snabba och insiktsfulla för att våra kunder ska lyckas. Vi behövde ett modernt affärssystem som kunde göra det möjligt för oss att fortsätta förbättra kvaliteten i våra leveranser och som kunde göra vardagen enklare för våra kunder. Med IFS kan vi bli en ännu bättre partner och leverantör eftersom vi får bättre översikt över våra kundkontakter, säger Deromes vd Magnus Andersson och utvecklar ytterligare:

– Det nya affärssystemet är en del av vår digitaliseringsresa, som för närvarande genomförs i hela vårt företag. Vi vill ligga i framkant inom de branscher vi arbetar med, och vi strävar alltid efter att bli bättre. Vi värdesätter det faktum att IFS är ett globalt företag med långsiktiga mål, djup branschkompetens och ett starkt svenskt arv. IFS har omfattande kunskap om vår bransch och deras tekniska plattform matchar väl våra nuvarande och framtida behov.

– Vi ser fram emot att stödja Derome i deras strävan att förbättra kvaliteten på sina leveranser och göra deras kundresa både enklare och mer transparent. Detta är en bra referens för oss inom segmenten tillverkning och detaljhandel, och vi ser fram emot att få genomföra projektet, säger Elni Kullmer, chef för IFS Skandinavien.

Missa inte Branschkollen – nyhetsbrevet för den svenska it-branschen. Teckna en gratis prenumeration här.