Filmstaden, som tidigare hette SF Bio, har valt att teckna avtal med IP-Only för ett 40-tal nätkrävande biografer över hela landet. Affären sträcker sig över tre år och har ett värde på 4 miljoner kronor, och gäller även tjänster vid företagets huvudkontor i Sverige och Norge.

Avtalet beskrivs som ett nytt avtal men med en tidigare leverantör. De tjänster som ingår i det nya kontraktet är bland annat wan, det vill säga att geografiskt åtskilda verksamhetsställen binds samman, och colocation. Utöver det ingår även internet, brandväggssäkerhet och Private Cloud Connect, det vill säga direktanslutning till molntjänster utan internet.

– Vår bransch befinner sig i ständig utveckling. Samarbetet med IP-Only gör att vi kan stärka vår konkurrenskraft och vara trygga med att vi har en stabil och framtidssäker lösning, säger Thomas Runfors, kommunikationschef på Filmstaden.

– Det är glädjande att vi fått förtroende av Filmstaden, en innovativ leverantör med en krävande digital miljö. Detta är ytterligare en affär som visar att vi kan erbjuda allt från wan och säkerhetstjänster till colocation, säger Regina Donato-Dahlström, affärsområdeschef för IP-Only Enterprise.

Missa inte Branschkollen – nyhetsbrevet för den svenska it-branschen. Teckna en gratis prenumeration här.