Det blir finskt styre för den tyska mjukvarujätten SAP i Norden. Marika Auramo är ny chef för SAP i Norden och Baltikum från den 15 januari. Hon plockas in från en position i USA, där hon varit operativ chef för SAP:s globala verksamhet för databaser och datahantering. Hon har tidigare haft andra tunga roller på SAP, som europeisk chef för SAP:s lösningsportfölj för branscher som Travel & Transportation, Professional Service, Engineering & Construction och Media.

Marika Auramo ersätter Martin Schirmer som valt att återvända till sin familj i Sydafrika efter att han har lett SAP i Norden och Baltikum sedan mars 2016.

– Det har aldrig funnits en bättre tid att leda den nordiska och baltiska verksamheten. SAP sätter just nu helt nya standarder för hur företag kan dra nytta av nya intelligenta lösningar, på kort tid och med minsta möjliga risk, säger Marika Auramo och fortsätter:

Premiär! Missa inte Branschkollen – nyhetsbrevet för den svenska it-branschen.
Teckna en gratis prenumeration här.

– I rollen som nordisk vd kan jag aktivt forma den nya upplevelsen av SAP för våra kunder, partner och medarbetare. Min allra mest prioriterade fråga är helt klart att företag av alla storlekar och inom alla branscher ska få den bästa upplevelsen av SAP, från att vi hjälper dem utveckla sina digitala strategier till att de ska få ut största möjliga värde för sina medarbetare och verksamheter.

SAP har cirka 800 medarbetare i Norden och Baltikum. Marika Auramo kommer att rapportera till Brian Duffy, regionchef för SAP Emea North.

Läs också:
Statlig it-drift retar gallfeber på branschen: ”inte rimligt”
Så mycket tjänar it-topparna – här är årets stora lönelista