Det är full fart hos de stora nordiska konsultbolagen nu, där man plockar chefer från varandra. Nu är det klart att det blir Fujitsus nordiska chef Karin Schreil som tar över Sverige-vd-rollen på Evry.

I samband med att förre Sverige-vd:n Fredrik Almén lämnade bolaget meddelade Evry att ersättaren redan var rekryterad, och skulle presenteras i januari. Det beskrevs som ”en extern rekrytering med bred erfarenhet och bakgrund från it-branschen i Norden”.

Karin Schreil har tidigare varit vice vd på Capgemeni, vd på CSC i Sverige samt haft titeln sector vice president på CGI Sverige innan hon 2015 blev Sverige-vd på Fujitsu, där hon nu även har haft ansvar för Norden. Hon är även styrelseledamot i Svenskt Näringsliv och i IT & Telekomföretagen samt engagerad i mångfaldsfrågor där hon varit mentor i IT & Telekomföretagens Womentor-program.

Svenska Evry har cirka 1 700 anställda och en årlig omsättning på cirka 3,4 miljarder kronor.

– Karin Schreils bakgrund inom digital transformation, konsultverksamhet, applikationer och infrastruktur passar perfekt för Evry, som är en holistisk leverantör av it- och digitala tjänster. Hennes imponerande meriter från denna bransch och hennes starka ledarskap gör att jag är övertygad om att hon kommer att vara en viktig del av vår resa framöver, säger Evrys koncernchef Per Hove.

Läs också: 
Evrys Sverigechef ska leda nya utmanaren – och förra Atea-vd:n blir ordförande
CGI fortsätter plocka från rivalerna – snor nyckelnamn från Tieto