Elbilstillverkaren Tesla kommer att dra ner sin heltidsanställda personalstyrka med sju procent, uppger Elon Musk i ett e-postmeddelande till de anställda. Det rapporterar nyhetssajten The Verge. Dessutom meddelar Musk att företaget bara ska behålla de allra viktigaste personerna som sitter på temporära anställningar eller kontrakt.

Förra ökade antalet anställda på Tesla med 30 procent. 2018 hade de runt 46 000 anställda.

Elon Musk skriver också i ett blogginlägg att Tesla hade sitt ”mest utmanande” år någonsin när de lanserade Model 3, företagets första bil som vänder sig till den breda marknaden. Men produktionen av den modellen kantades av problem. Dock kommer de här neddragningarna när Tesla måste få upp produktionen av just Model 3.

”Tesla behöver göra de här nedskärningarna samtidigt som produktionshastigheten för Model 3 ökar och det genomförs flera förbättringar i tillverkningstekniken under de kommande åren”, skriver Musk.

Musk noterar också att Tesla gjort en mindre vinst under de senaste två kvartalen, även om fjärde kvartalets vinst var något lägre än tredje kvartalets. Lönsamheten förbättrades genom att företaget fokuserade mer på de lite dyrare versionerna av Model 3.

Läs mer: 
Elon Musk: allt du behöver veta om superentreprenören bakom Tesla och Spacex
Trots skakig resa – Tesla fortsätter gasa