Enaco, som numera främst fokuserar på avbrottsfri drift och säkerhet till datacenter och tekniska rum, har dragit igång ett nytt affärsområde för nätverkstjänster. Det sker genom att 20 personer den 28 januari tar klivet över från Black Box Network Services till Enaco. Det innebär att Enaco utökar sin personalstyrka med cirka 25 procent.

Black Box Network Services har under många år fokuserat på fysisk datainfrastruktur och lösningar inom fiber- och kopparteknik. Basen i verksamheten är tjänster till det som kallas hyperscale datacenter, det vill säga de riktigt stora anläggningarna.

Det nya affärsområdet kommer heta Enaco Network Services och att det sker just nu kan så klart förklaras med att de amerikanska molnjättarna riktar sina blickar mot Sverige, där exempelvis Facebook finns i Luleå och AWS sedan en månad tillbaka är igång i Mälardalen. Dessutom har som bekant Google och Microsoft köpt mark i Dalarna respektive Gästrikland.

– Efter ett år av konsolidering och strategiutveckling är det glädjande att nu gå in i tillväxtfas. Sverige är ett av de ledande länderna i världen när det gäller tillväxt inom hyperscale-datacenter och för dessa kunder är nätverk och kommunikation en strategisk del av verksamheten. Vi satsar nu ytterligare på dessa tjänster för att öka vår tillgängliga marknad. Detta är första steget i vår tillväxtfas och innebär att vår position som en ledande leverantör av tjänster och produkter inom datacenter och kommunikation förstärks påtagligt, säger Enacos vd och koncernchef Thomas Lundin och konstaterar vidare:

– Med vår utökade kompetens i det nya affärsområdet befäster vi en ledande position inom nätverksapplikationer. Att nu kunna erbjuda våra kunder alla tjänster under samma tak på en större geografisk marknad inom bland annat hyperscale network services är mycket spännande och ökar vår konkurrenskraft.

Läs också: Här är världens 15 vackraste datacenter

Missa inte Branschkollen – nyhetsbrevet för den svenska it-branschen. Teckna en gratis prenumeration här.