Vi har tidigare skrivit om att datacenterbolaget Sungard Availability Services svenska verksamhet fått ny ägare och numera agerar under namnet Conapto. Och bolaget som har målsättningen att vara ”det naturliga valet som underlättar förflyttning till molnet” är rejält på offensiven i Sverige.

Nu har man plockat in en tung trio från sina konkurrenter. Rekrytering nummer ett är Lars Tisén, som närmast kommer från rollen som cco på Digiplex. Han har även ett förflutet på bolag som Evry, Logica, HCL, TCS och HP. Han kliver nu in i rollen som försäljningschef på Conapto.

Och han är inte ensam om att ta den vägen. Johan Berglund kommer också från Digiplex där han var med från starten och byggde upp bolagets svenska verksamhet. Innan dess har han varit på Telecitygroup. På Conapto blir han produktchef och kommer att jobba med paketeringar av tjänsteutbud samt affärsutveckling.

Den tredje förstärkningen Mattias Borgelin hämtas från Equinix, där han varit sedan 2006, de tio första tio åren dock under namnet Telecityroup, vilket köptes av Equinix 2016. Hans senaste uppdrag var en global roll med fokus på kundkategorin teleoperatörer. På Conapto ska han arbeta med affärsutveckling och större kunder.

– Det är fantastisk roligt att vi lyckats attrahera några av de bästa i branschen. Vår position som lokal svensk utmanare med helt nytt tänk kring en modern och flexibel affärsmodell utan bindningstider var något som killarna verkligen köpte in på. Det, i tillägg till en vass portfölj av kommunikationslösningar tyckte de var en mycket spännande kombination, som dessutom ingen annan kan erbjuda, säger Conaptos vd Håkan Björklund.


Premiär! Missa inte Branschkollen – nyhetsbrevet för den svenska it-branschen. Teckna en gratis prenumeration här.