Danska EG:s tjänstedel är nästa verksamhet att köpas upp av ett allt mer hungrigt DXC. Det är de enheter som jobbar med Microsoft Dynamics 365, Business Central, Digital Solutions, M3 och SAP som berörs. Samtliga anställda där samt även Managed Services- and Hardware-verksamheterna plus de stödjande gruppfunktionerna omfattas av affären. Hur mycket DXC betalar den här gången har parterna valt att inte gå ut med.

I Sverige är det mer än 100 anställda som tar klivet över till den amerikanska konsultjätten. Dessa är fördelade på EG Services sex kontor runt om i Sverige, som finns i Stockholm, Malmö, Kristianstad, Mölndal, Linköping och Eskilstuna.

– Genom förvärvet av EG:s serviceverksamhet stärker vi våra lokala Microsoft-, Infor M3 och SAP-kompetenser och därmed vår position på den svenska marknaden. Vi ser fram emot att välkomna hundratals nya, begåvade medarbetare i Sverige som kommer att hjälpa till att genomföra vår tillväxtstrategi, säger Vahid Zohali, vd på DXC Technology Sverige.

EG:s koncernchef Mikkel Bardram kommenterar avknoppandet av tjänsteverksamheterna så här:

– Affärsmodellerna i vår serviceverksamhet och mjukvaruverksamhet skiljer sig och kräver därför olika strategier för att realisera deras fulla potential för både kunder och anställda. Det var vår värdering att en ny ägare med globala muskler kunde styrka och få verksamheten till att växa bättre än vi själva kan, och i den uppgiften är DXC Technology som globalt varumärke start positionerat till att exekvera.

Läs också:
Nästa stora konsultaffär – DXC köper schweizisk jätte för 18 miljarder
Nu blir Sverige den danska konsultjättens största land


Premiär! Missa inte Branschkollen – nyhetsbrevet för den svenska it-branschen. Teckna en gratis prenumeration här.