Den nya satsningen inleds idag. Teknikmagasinet, som nyligen återuppstått efter sin rekonstruktion, konstaterar att det under de senaste åren har dykt upp många små företag som erbjuder mobilreparationer. Men de tycker också att det finns behov av en spelare som skapar en säker och prisvärd tjänst i det segmentet.

– Med våra 135 små butiker i bra lägen över hela Norden, blir det snabbt och enkelt för kunderna att reparera sina mobiler hos oss, medan de väntar. Vi har välutbildad personal med god teknisk kompetens och erbjuder garanti på allt, så det blir tryggt och säkert för kunden, säger vd Catherine Sahlgren.

Under februari kommer sju butiker i Sverige agera pilot. Planen är att konceptet sedan ska vara utrullat i alla 85 svenska butiker före sommaren, och därefter till resten av Norden. Som ett viktigt steg på vägen uppger Teknikmagasinet att man dessutom har förvärvat två verksamheter med erfarenhet av mobilreparationer, som nu ska utbilda personalen.

Sedan tidigare har Teknikmagasinet erbjudit reparationstjänster på andra delar av sortimentet, som elfordon och radiostyrda produkter. Eftersom mobiltillbehör dessutom är ett starkt sortiment hos kedjan, och eftersom många kunder frågar efter reparationstjänster så ser man det som ett naturligt steg.

– Vi tror med de allt dyrare telefonerna och ett ökande miljötänk är det fler som vill byta batterier och skärmar. Batterier blir ju ofta dåliga redan efter ett och ett halvt år. Det är självklart att man ska byta då, säger Catherine Sahlgren.

Läs också:
Krisande Teknikmagasinet har mångmiljonskulder till it-distributörerna
Media Markt inför e-handel på en halvtimme