När Åsa Arvidsson klev in som koncernchef för Candidator DGC vid årsskiftet var budskapet tydligt: driftbolaget ska fortsätta växa via förvärv. Och redan innan årets första månad är slut har löftet infriats dubbelt, och personalstyrkan har utökats med 225 personer.

För efter att Ismotec med 25 medarbetare i Karlstad, Linköping och Göteborg köptes i början av året följer man nu upp med ett betydligt större förvärv. Även den här gången är det med tydlig prägel av att söka ny geografisk närvaro, samt givetvis breddad kundbas och ökad affärsvolym.

Nu handlar det om Solid Park, som har 200 anställda i Mälardalen och Östergötland. Bolaget jobbar med it-drift till små och medelstora organisationer i både privat och offentlig sektor. Det handlar om exempelvis konsulttjänster inom systemutveckling, systemförvaltning och it-infrastruktur. Solid Park grundades 2005 och omsätter 320 miljoner kronor.

Verksamheten finns i Västerås, Stockholm, Norrköping, Linköping och Katrineholm, och numera även i Motala efter att man köpte Exeo i somras. Totalt kommer Candidator DGC att sysselsätta cirka 850 medarbetare.

Åsa Arvidsson
Åsa Arvidsson.

– Solid Park är ett välskött företag med starkt kundfokus och långvariga kundrelationer. Förvärvet ger Candidator DGC ökad geografisk närvaro och konkurrenskraft i Mälardalen och Östergötland med omnejd. Solid Park har kommit långt i sin leverans av kundanpassade applikationer som sedan driftas och förvaltas, vilket ligger väl i linje med Candidator DGC:s inriktning. Nu säkerställer vi att kunder och medarbetare på Solid Park välkomnas in i Candidator DGC och snabbt blir en viktig del i vår satsning på att bli en ledande lokal nordisk it-driftleverantör, lyder Åsa Arvidssons välkomstord.

Och hennes nya kollega, Johan Åkerlund, vd på Solid Park, låter minst lika glad.

Johan Åkerlund
Johan Åkerlund.

– Vi kommer även fortsättningsvis vara en stark lokal aktör på de orter vi har verksamhet på idag, men som en del av Candidator DGC stärks vi utifrån flera olika perspektiv. Givetvis ger det oss en fantastisk möjlighet att erbjuda våra kunder fler mångsidiga tjänster, vårt kundinriktade erbjudande stärks avsevärt. Därutöver kommer våra duktiga medarbetare att bli en del av ett större sammanhang och en framtid med spännande utmaningar och möjligheter. Det här kommer att bli mycket bra för såväl våra kunder som våra medarbetare, säger han.

Johan Åkerlund och den övriga ledningen i Solid Park kommer att fortsätta på det som beskrivs som nyckelpositioner inom Candidator DGC-koncernen. Bolagets majoritetsägare Bas Invest har legat bakom bolagets utveckling de senaste åren, i form av tillväxt och ett antal förvärv. Men i och med dagens förvärv kliver man istället in i storsatsande EQT:s värld.

– Vi hade gärna fortsatt som ägarpartner men med EQT som huvudägare kommer Solid Park, inom Candidator DGC, ha ännu bättre förutsättningar att vara en del av den konsolidering som pågår på marknaden och erbjuda sina kunder fler tjänster. Vi har också valt att återinvestera i Candidator DGC, säger Paul Rönnberg, grundare av Bas Invest och ordförande i Solid Park.

Läs också:
Avanade-vd:n ska göra EQT:s nya driftjätte nordisk
Candidator DGC köper Karlstadbolag

Premiär! Missa inte Branschkollen – nyhetsbrevet för den svenska it-branschen. Teckna en gratis prenumeration här.