Även om Paypals försäljning under senaste kvartalet på 4,23 miljarder dollar var en besvikelse – så pekar den starka tillväxten för de nyligen förvärvade Izettle och den globala Kanadabaserade betaltjänsten Hyperwallet - på en ljus framtid för den amerikanska betaljätten. Det skriver nyhetssajten Techcrunch.

Izettle och Hyperwallet ger tillsammans 2,9 miljoner aktiva kundkonton, vilket visar att de redan bidrar med ett rejält värde, då Paypal nu ska expandera internationellt, utanför Nordamerika.

Paypal köpte Izettle i maj förra året och betalade 19 miljarder kronor för bolaget, strax därefter köpte de Hyperwallet för drygt 3,6 miljarder dollar.

Totalt landade Paypals omsättning för fjärde kvartalet på 4,2 miljarder dollar, det var en ökning med 13 procent jämfört med förra året, men lägre än vad analytikerna förväntat sig. Paypal fick se vinsten minska med 6 procent under perioden till 584 miljoner dollar.

– Vi nådde en rad nya riktmärken för företaget under 2018, vad gäller omsättning, nya kunder och engagemang över vår plattform. Vi lanserade nya produkter, stärkte existerande relationer och gick i nya strategiska partnerskap några av världens största och viktigaste märken inom teknik, retail och finans. Vi utvidgade vår globala räckvidd till 267 miljoner kunder, säger vd Dan Schulman i en kommentar till rapporten.

Läs mer: 
Izettle bara början – Paypal vill köpa mer