Vården och kollektivtrafiken i Skåne kommer även fortsättningsvis vara uppkopplade med hjälp av Telia. Detta efter att operatören återigen förlängt sitt avtal med Region Skåne.

Det nya avtalet gäller i två år och innefattar det Telia kallar ryggraden i regionens digitala infrastruktur, det vill säga datanät och kommunikationstjänster samt konsulttjänster för support och utveckling samt tilläggstjänster kring säkerhet och tillgänglighet för de it- och kommunikationstjänster som går i nätet.

Mer specifika tjänster som ingår i avtalet är fasta och mobila telefonilösningar, växelplattform, kontaktcenter, telefonisttjänster, lan och wan-lösning samt operatörstjänster.

Telia och Region Skåne har ett avtal sedan 2012, uppdelat på fem år plus fem år, där Region Skåne har ensidig rätt att förlänga. 2017 gjordes första förlängningen på tre år och redan nu väljer regionen att använda även de sista två åren av avtalet.

– Vi är otroligt stolta och glada över att återigen få förtroende från Region Skåne att förvalta en så viktig del av dess digitala infrastruktur och tjänster. På så vis kan vi fortsätta stötta regionen på dess digitala resa och bidra till den regionala utvecklingen, säger Jennica Andersson, ansvarig för Telias största företagskunder.

Läs också: 
300 nya miljoner när Tieto förlänger med Region Skåne