Många säger att röst är det gränssnitt som kommer att dominera i framtiden, och de största it-företagen satsar för fullt på sina respektive digitala röstassistenter.

Att Microsofts giv inom det här området, Cortana, har haft det kämpigt i konkurrensen, är inget nytt. Men nu verkar Google helt ha räknat bort Cortana som konkurrent. I sin senaste årsredovisning som publicerades nu i veckan så omskrev Google sina konkurrenter inom röstområdet, men tog bara upp Amazon och Apple, vilket indikerar att det bara är deras tjänster Alexa och Siri som de numera betraktar som rivaler. Det här uppmärksammar den amerikanska nyhetskanalen CNBC.

Microsoft lanserade Cortana 2014 och inkorporerade tjänsten i Windows året därpå. Det här är emellertid bara senaste exemplet på att Cortana inte står sig i konkurrensen mot de andra it-jättarnas tjänster. I slutet av förra året fördjupade Microsoft relationen med Amazons Alexa, och började bland annat tillhandahålla Amazons smarta högtalare i sina egna butiker.

Läs mer: Röstassistenterna stöper om företagsvärlden