Det svenska cybersäkerhetsbolaget Baffin Bay Networks köper in sig på den amerikanska marknaden. Det sker genom förvärv av säkerhetsbolaget Loryka, som specialiserat sig inom botnet och IoT-forskning.

Baffin Bay Networks molnplattform lanserades i samband med grundandet av bolaget 2017. Förvärvet är ett direkt resultat av den investeringsrunda på 6,4 miljoner dollar som leddes av EQT Ventures under fjolåret.

Loryka, som började som ett mindre forskningsprojekt för sex år sedan, ger Baffin Bay Networks amerikansk närvaro med ett threat research-team i Portland, Oregon och dessutom ha Loryka verksamhet i Tulsa, Oklahoma samt Maryland, Virginia. Zac Lindsey, grundare av Tulsabaserade juristfirman Lindseyfirm, kommer att leda den amerikanska verksamheten.

– Det här är en fantastisk möjlighet för oss att använda vår forskningsexpertis och ta vår filosofi kring öppna data till nya kunder och marknader. Genom att kombinera våra resurser med den plattform som Baffin Bay Networks tillhandahåller går vi från att vara ett företag som samlar data till ett som tillhandahåller förebyggande skydd från säkerhetshot till organisationer i en mycket större omfattning, säger Justin Shattuck, vd och grundare av Loryka om sin nya svenska ägare.

Baffin Bay Networks har huvudkontor i Stockholm. Av de 34 anställda sitter 15 i Sverige. Utöver de nya kontoren i USA har man även verksamhet i Storbritannien, Frankrike, Israel och Dubai.

– Det här är ett stort steg för Baffin Bay Networks, då vi ökar vår räckvidd och skapar ännu mer kundnytta. I och med det här förvärvet kommer vi ha ett forskningsteam kring datahot i USA med gedigen erfarenhet. Våra kunder får oöverträffad information om säkerhetshot och tjänster som hjälper dem skydda sina verksamheter, säger grundare och vd Joakim Sundberg om förvärvet av Loryka.

Läs också: 
Nu rustar konsultjättarna för rally på en snabbt växande 5G-marknad
Därför väljer säkerhetsbolaget den svenska molntjänsten


Sveriges största event inom digitala affärer är tillbaka! Webbdagarna Stockholm 19-20 mars. Boka nu!