Under det amerikanska AI-initiativet ska Donald Trumps administration styra myndigheter att prioritera AI-investeringar i forskning och utveckling, de ska öka tillgången till federala data som kan användas i den utvecklingen och förbereda anställda för AI-eran. Det här uppgav en talesperson för Trumpadministrationen under ett konferenssamtal. Det skriver nyhetsbyrån Reuters.

Det finns dock ingen speciell fond för det här initiativet, uppgav talespersonen, men administrationen vill se bättre rapportering och uppföljning av AI-relaterad forskning och utveckling. Initiativet ska säkerställa att USA behåller sitt försprång inom forskning och utveckling på AI-området.

– AI är något som berör alla aspekter av människors liv, sa talespersonen under konferenssamtalet. Vad vi försöker göra med det här initiativet är att sammanföra dessa under ett paraply och visa det amerikanska folket hur lovande den här tekniken är, sade tjänstemannen.

I ett tal förra veckan sa Trump att han är öppen för att arbeta tillsammans med lagstiftare för att leverera nya och viktiga infrastrukturinvesteringar, inklusive investeringar i framtidens industrier, något han kallade ”en nödvändighet”, skriver Reuters.

Läs mer:
Branschen om nyinvigda AI-centret: “strategiskt superviktigt”
Ygeman i stor intervju: ”Sverige ska flytta fram positionerna inom AI”