Amazon uppgav på måndagen att de förvärvar Eero, som utvecklar internetroutrar som enkelt kan kopplas in i hemmet. Vad affären är värd avslöjas inte.

– Vi är otroligt imponerade av Eero och hur snabbt de utvecklat en wifi-lösning som får uppkopplade enheter att bara fungera, säger Dave Limp som är chef över Amazons enheter och tjänster, i ett pressmeddelande. Vi har samma vision av att smarta hemmet-upplevelsen kan göras ännu enklare och vi är fast beslutna om att fortsätta med innovation inom området.

Det här är Amazons senaste satsning inom det smarta hemmet. Tidigare har de bland annat förvärvat Ring, som utvecklar smarta dörrklockor och den viktigaste produkten inom området är som bekant den smarta högtalaren Alexa.

Värt att notera är att en annan routertillverkare, Netgear, tappade kraftigt på börsen efter Amazons tillkännagivande av förvärvet. Det skriver amerikanska nyhetskanalen CNBC. Även Google är inne på den här marknaden med produkten Google Wifi.

Eero, som grundades 2014 och har sin bas i San Fransisco har som målsättning att göra wifi enkelt att använda, enkelt att installera och fungera effektivt över flera rum i huset. Under 2015 sålde de produkter för 2,5 miljoner dollar bara under de två första veckorna då de började ta emot förhandsbeställningar, skriver CNBC.

– Från början var Eeros uppdrag att göra så att teknik i hemmet helt enkelt fungerar. Vi började med wifi eftersom det är grunden i det moderna hemmet. Alla konsumenter förtjänar en pålitlig och säker wifi-lösning i alla rum, säger Nick Weaver vd för Eero i ett pressmeddelande.

– Genom att vi nu går med Amazon så kan vi snabba på utvecklingen och komma ut med fler system till kunden världen över.

Läs mer: 
Svenska handlare har ögonen på Amazon – vad händer när jätten kommer hit?
Amazons senaste satsning: investerar i självkörande fordon