Läkemedelsföretaget Moberg Pharma har tagit hjälp av Implema för att uppgradera sitt tidigare affärssystem SAP ERP till SAP S/4 Hana. Implementeringen genomfördes av konsultbolaget med hjälp av dess egen metodik Implema Way, och man uppger att projektet genomfördes på tio veckor.

Det nya systemet kom igång på allvar under slutet av 2018 och Implemas uppdrag innefattar även att hantera driften från sitt driftcenter i Örebro.

– Med SAP S/4 Hana är vi trygga med att vi har en framtidssäker digital plattform som vi kan fortsätta växa med och där vi snabbt kan analysera våra marknaders behov och förändringar i realtid. Vi är mycket nöjda med att Implema kunde införa ett avancerat affärssystem från SAP så snabbt och under budget, säger Mark Beveridge, ansvarig för Finance på Moberg Pharma.

– Vi är både stolta och nöjda över att stödja Moberg Pharma på deras globala tillväxtresa. Vi ser att många SAP-kunder idag står inför en uppgradering till SAP S/4 Hana och det känns bra att kunna visa att detta steg går att ta på ett snabbt och tryggt sätt. Vi ser också projektet som en bekräftelse på att vår kompetens och metodik passar väl inom Life Science, som är en av de branschvertikaler som växer snabbast hos oss, säger Implemas vd Jörgen Aronsson.

Läs också: Klart med ny SAP-chef – hon ska leda den nordiska styrkan