Microsoft-ägda sociala nätverket för yrkesmänniskor, Linkedin, tar ett stort steg i sin satsning på video, ett format som blir allt viktigare för plattformens medlemmar att kommunicera genom. De testar nu en tjänst som heter Linkedin Live, som ska ge människor och organisationer möjligheter att sända realtidsvideo från till exempel events, produktlanseringar eller presskonferenser till utvalda grupper eller brett på Linkedin. Det här rapporterar nyhetssajten Techcrunch.

Livevideo är inget nytt koncept på sociala medier, utan exempelvis Facebook har ju satsat hårt på det här, men det kan komma att ge Linkedins nära 600 miljoner medlemmar ett nytt sätt att kommunicera.

Linkedin uppger självt att livevideo har varit den mest efterfrågade tjänsten på plattformen sedan de introducerade videoformatet för 18 månader sedan. De säger också att video är det snabbast växande formatet på deras plattform.

Linkedin Live körs på moderbolagets tjänst Azure Media Services. Det är fortfarande ett pilotprojekt som bara finns tillgängligt för vissa utvalda användare av det sociala nätverket och det är fortfarande inte klart när eller ens om Linkedin kommer att göra det möjligt för alla användare att skapa Linkedin Live-videor. Men om man beaktar hur företaget tidigare har arbetat när de utvecklat nya tjänster så är det nog troligt att det här släpps brett vid senare tillfällen, skriver Techcrunch.

Läs mer: 
Microsoft binder Nadellas lön till hur Linkedin presterar
GDPR-varning: Linkedin samlade in data om miljoner icke-medlemmar i reklamsyfte


Missa inte Branschkollen – nyhetsbrevet för den svenska it-branschen. Teckna en gratis prenumeration här.